Akkreditált Kiváló Tehetségpont

A Mesekert Óvoda 2019. március 23-án ismét elnyerte az "Akkreditált Kiváló Tehetségpont" címet.

Pályázat - Zöld Óvoda

A Mesekert Óvoda
a "Zöld óvoda cím 2010" pályázaton sikeresen részt vett.
2013. december 18-án ismét elnyerte a "Zöld Óvoda" címet.
2017. októberében ismét elnyerte a "Zöld Óvoda" címet.


részletek..

Idő, névnap

2019. 07. 19. Péntek - Emília

Az Óvodáról

<< vissza az előző oldalra

Feladatellátási helyeink


Körtefa utcai székhely:
A Körtefa utcai székhely 2008 - ban átadott korszerű, a XXI. sz. minden törvényi rendelkezésének megfelelő óvoda. Az új, korszerű adottságok biztosítják a minőségi munkavégzést. Az intézmény tágas, 4 csoporttal (életkoronként osztott), 1342 m2-es épületben,  korszerűen felszerelt tornateremmel várja a gyermekeket.

Jánosi utcai telephely:
Az óvoda épülete régi, közel 100 éves, s eredeti funkciója szerint imaháznak épült, szűk folyosói épületbeli megosztottsága behatárolja az ott dolgozók és a gyermekek lehetőségeit.
A 337 m2-es óvodaépületben három életkoronként osztott csoport helyezkedik el, két épületrészben. Az utóbbi években teljesen megújult az óvoda épülete, valamint az udvarra korszerű, új játékeszközök kerültek telepítésre.
Dombostanya telephely
Az óvoda épülete közel 100 éves, a Klebelsberg Kunó idejében épített iskolaépület. A folyamatos felújítások biztosítják a megfelelő állapot fenntartását.
A 234 m2-es épületben egy vegyescsoport működik. Az utóbbi időben teljesen megújult a Dombostanya telephelyünk is.  Nyílászáró cserék, új játszótéri eszközök biztosítják az óvodai nevelés zavartalan megvalósítását.


Csoportszobáink világosak, felszereltségük az előírásoknak megfelelő, alkalmasak a különböző tevékenységek kialakítására.
A zavartalan működés feltételeit az óvoda fenntartója mindenkor biztosítja. Az anyagi lehetőségekhez mérten a fejlesztéseket meg is valósítja.
A telephelyek épülete régi, de az épületek állaga jó, a szükséges felújítási, korszerűsítési munkák folyamatosan megtörténtek. Az óvoda berendezése az egyszerűség, a takarékosság a praktikusság jegyeit mutatja, a helyi sajátosságot is tükröző természetes anyagok felhasználása érvényesül. Minden csoportszobának egyéni hangulata, arculata van, sok-sok növénnyel, a természetsarokban a természet kincseivel.


Az udvar
Udvaraink nagy alapterületűek, sok fával, bokorral. A kertünk elrendezése gazdag játék - és mozgáslehetőséget nyújt a gyermekek számára. Mindhárom feladatellátási helyen korszerű, E U.-s szabvályoknak megfelelő udvari játékokkal biztosítják a gyermekek fejlesztő nagymozgását. Hagyománnyá vált, hogy minden évben a kiscsoportosok ültetnek az óvoda udvarán egy fát, melyet a csoport fájaként folyamatosan gondoznak, védenek, nevelnek.

A Körta utcai székhely 5779 m2-es tágas, jól felszerelt udvarán korszerű játékok, focipálya, kreszpálya és számtalan udvari játék garantálja a felhőtlen szabad levegőn való tartózkodás élményét.

A Jánosi utcai telephely 2120 m2-es udvarán lévő játékok korszerű, új játékeszközökből állnak. A kreszpályán való játékos közlekedésre nevelés lehetőséget biztosít óvodásaink részére a helyes közlekedési alapismeretek elsajátításában.

A Dombostanya telephely 800 m2-es udvarán lévő játékai is folyamatosan megújultak, az előírásoknak megfelelő játékeszközök állnak a gyermekek rendelkezésére.

Berendezések, felszerelések
A Körtefa utcai székhely új bútorzattal, új felszereléssel került átadásra.
A Jánosi utcai, valamint a Dombostanya Telephely bútorzatai is folyamatosan kicserélődtek, új, korszerű bútorzattá.
Új bútoraink természetes anyagokból készültek, melyek harmonizálnak környezetükkel.
Számos új eszköz, gép segíti munkánkat: takarítógép, automata mosógép, fűnyíró, gőztisztító, vasaló, fénymásoló, mikrohullámú sütő. Ezek mindhárom feladatellátási helyen megtalálhatóak.
A „kötelező (minimális) eszköz-és felszerelési jegyzék szerint a fenntartó Önkormányzatunk tervszerű ütemezése alapján a tárgyi eszközellátottságunk kiváló,melyek a Pedagógiai Programunk megvalósítását biztosítotják. (A nevelőmunkát segítő képességfejlesztő játékok és egyéb eszközök, tisztálkodási és egyéb felszerelések, a felnőttek munkavégzéséhez szükséges eszközök).

Összességében elmondhatjuk, hogy a működési feltételek biztosítása mellett játék- és egyéb eszközellátottságunk kiváló, az óvodai eszköznormának megfelelő. A gyermekek biztonságos környezetben nevelkedhetnek. Tevékenységükhöz szükséges feltételeket megfelelő mennyiségben és minőségben tudjuk biztosítani. Folyamatos bővítéséről és elhasználódás esetén cseréjéről gondoskodunk.


<< vissza az előző oldalra
Készítette: z404